Duyurular

BN Otomasyon Yeni Nesil GD2G Sabit Gaz Dedektörünü Tanıttı

GD2G Sabit Gaz Dedektörü başta yanıcı ve zehirli gazlar olmak üzere, endüstriyel alanlarda çeşitli gazların tespiti için tasarlanmış ATEX sertifikalı bir cihazdır. Her ortamda kullanılmaya müsait olan cihaz, muhtemel patlayıcı ortamlarda kullanmaya da uygundur.

BN Otomasyon Yeni Nesil GD2G Sabit Gaz Dedektörünü Tanıttı

Endüstriyel kontrol ve otomasyon sistemlerine kolayca entegre edilebilmesi için uygun donanıma sahip olduğunu belirten BN Otomasyon Genel Müdürü Baycan Güzelderen: “GD2G Sabit Gaz Dedektörleri, gerekirse Sanayi 4.0 projelerinde IoT cihazı olarak da kullanılabilir.” dedi.

GD2G – Propan (LPG) Dedektörü

GD2G – Amonyak Dedektörü

GD2G-Metan (Doğal Gaz) Dedektörü Infrared Sensörlü

Cihazda bulunan gelişmiş mikrodenetleyici ve gömülü yazılım algoritması, hızlı tepki süresi, alt ve üst alarm seviyelerinde çalışmak üzere geliştirilmiş röle çıkışları ile herhangi bir kontrol sistemine ihtiyaç duymadan bağımsız olarak da kullanılabilmektedir.

Rafinerilerde, kimyasal ürün üretilen yerlerde, LNG, CNG, LPG, SNG istasyonlarında, boya üretim yerlerinde ve zararlı/patlayıcı gazların bulunabileceği tüm yerlerde kullanılabilir. Sensör tipleri ve ekran seçeneği ile farklı modelleri bulunan bu cihaz ve ürün ailesi, standart endüstriyel analog çıkışı ile bir kontrol ünitesine veya bir PLC sistemine bağlanabilir. Ayrıca gömülü olarak sağlanan 2 röle çıkışı ile alarm, valf gibi yapılar kontrol edilebilir.

Cihaz alev sızdırmaz gövde, buraya bağlanan bir sensör ucu ve gövde içindeki devreden oluşur. Gövde üzerinde yanlarda 2, altta 1 ve üste kapak olmak üzere toplam 4 ek yeri bulunur. Bu eklerin sızdırmazlığının güçlendirilmesi amacıyla elastik o-ringler kullanılmıştır. Sensör ucu gaz sensörü, sinterli metalden oluşur.

Yaz sonunda ürünleşmesi beklenen GD3G ise, ekran opsiyonuna sahip olması bekleniyor.